• slideshow02.jpg
  • slideshow03.jpg
  • slideshow01.jpg

Bent u onder curatele geplaatst, of bent u benieuwd naar wat dit inhoudt? We kunnen u van dienst zijn met curatele, om de juiste financiële beslissingen voor u te nemen en toe te werken naar een meer stabiele toekomst.

Handelingsonbekwaam wanneer onder curatele

Staat u onder curatele? Dan bent u op dat moment handelingsonbekwaam. Volgens de wet is een ieder van 18 jaar en ouder handelingsbekwaam, behalve wanneer u onder curatele staat. Vanaf dat moment kunt u niet zomaar meer financiële beslissingen nemen, u heeft daar toestemming voor nodig van de curator. Het kan gaan om het kopen van een huis of het huren hiervan, maar ook andere financiële keuzes dient u eerst voor te leggen. Op die manier kan een onder curatele stelling in Noord Brabant u helpen om toe te werken naar meer financiële stabiliteit.

Curatele omzetten naar bewind of mentorschap

Stond u onder curatele en is dat nu niet langer het geval, maar wenst u nog wel gebruik te maken van een controle of ondersteuning met het oog op uw financiële situatie? Het is niet mogelijk om curatele te combineren met een bewind of mentorschap, aangezien u voor deze twee laatste gevallen handelingsbekwaam dient te zijn. Het is echter wel mogelijk om na de beëindiging van een onder curatele stelling voor een bewind of mentorschap te kiezen. Dit kan u helpen om verder toe te werken naar een situatie waarin u uiteindelijk financieel gezien weer op eigen benen kunt staan.

Curatele in Noord Brabant

Zoekt u naar een curator in Noord Brabant, bijvoorbeeld met een oog op een onder curatele stelling die u boven het hoofd hangt? Wij zorgen ervoor dat we de juiste beslissingen nemen over uw financiële situatie. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat u er financieel weer bovenop kunt komen. Uiteraard vertellen we u graag meer over de mogelijkheden en de zaken waar u rekening mee dient te houden.

Wilt u meer weten over een onder curatele stelling, of bent u benieuwd naar de verschillen met het bewind en het mentorschap? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.