• slideshow01.jpg
  • slideshow03.jpg
  • slideshow02.jpg

Bent u op zoek naar mentorschap in Noord Brabant, bijvoorbeeld omdat u zelf niet langer de beslissingen kunt nemen? Komt uw vader of moeder of wellicht een andere kennis er zelf niet meer uit en zoekt u daarom naar professionele hulp?

Mentorschap of curatele

Houd er rekening mee dat mentorschap alleen mogelijk is wanneer u of de persoon waar het om gaat niet onder curatele staat. Dit heeft te maken met de handelingsbekwaamheid. Een ieder van 18 jaar of ouder is volgens de wet handelingsbekwaam, behalve wanneer u onder curatele staat. Zodra u gebruik maakt van mentorschap ontvangt u hulp, maar bent u zelf nog altijd handelingsbekwaam. We kunnen u echter op een uitstekende manier ondersteunen bij persoonlijke beslissingen, of u via het mentorschap begeleiden naar een situatie waarin u uiteindelijk weer volledig op eigen benen kunt staan.

Persoonlijke beslissingen

Binnen het mentorschap in Noord Brabant richten we ons op de persoonlijke beslissingen die u dient te maken. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de verzorging of verpleging, iets waarbij het van belang is dat we goed nadenken over de consequenties van de keuzes. Het kan binnen mentorschap bovendien gaan om zaken als de behandeling of begeleiding, iets waar iemand zelf niet altijd de juiste beslissingen over kan nemen. Op het moment dat u een mentor heeft kunt u er zeker van zijn dat de keuzes juist zullen zijn, op basis van de beschikbare informatie.

Bewind en mentorschap combineren

Het is mogelijk om mentorschap te combineren met een bewind, bijvoorbeeld op het moment dat u niet de mogelijkheid heeft om uw financieel te redden. Het bewind zorgt er samen met het mentorschap voor dat u de juiste hulp ontvangt, om op een goede manier keuzes te kunnen maken. We zorgen er wat dat betreft graag voor dat u financieel stabiel wordt of blijft. Dankzij het mentorschap staat u er in ieder geval niet alleen voor, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste keuzes te maken.

Wilt u meer weten over het mentorschap, of direct een aanvraag doen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.